Contact

Afspraak maken of een vraag?

Neem contact op

Een vrijblijvende afspraak maken of heeft u een vraag? Onze klimaatspecialisten staan voor u klaar! Wanneer u het formulier invult, neemt de juiste persoon zo spoedig mogelijk contact met u op. Direct de juiste gesprekspartner mailen? Klik op onderstaande button.

Natuurlijk kunt ons ook telefonisch bereiken 

airconditioning en warmtepomp specialist engeltherm

Neem contact met ons op

Direct deskundig advies?

Bel of mail naar één van onze vestigingen

FAQ

Veelgestelde vragen over airconditioning

Over het algemeen is de prettigste instelling 23 graden met de middelste circulatie stand wanneer u aan het koelen bent. Door de ontvochtiging van de lucht is de gevoelstemperatuur dan 21 graden. Wanneer u aan het verwarmen bent is 19 a 20 graden een prettige temperatuur om in te werken.

Jazeker! De huidige generatie airconditioners kan koelen en verwarmen. Bovendien verwarmen ze zuiniger dan een CV installatie. Engeltherm adviseert haar relaties ook altijd om vooral in het voor- een naseizoen gebruik te maken van de verwarmingsfunctie omdat het veel zuiniger is om de ruimte op temperatuur te brengen met de verwarmingsfunctie van de airconditioner dan middels de CV installatie omdat eerst het CV-net opgewarmd moet worden voordat de radiatoren warmte af geven. Tegen die tijd ontstaat vaak de wens al om te koelen en wordt de energie welke in de CV installatie is gestopt weer vernietigd. Bovendien is het verwarmen middels de airconditioner zo energiezuinig dat de overheid u financieel ondersteunt bij de investering.

Ja zeker…

Wand model airconditioner: stel de uitblaas liniaal zo hoog mogelijk in en laat de lucht richting de deur blazen of daar waar niemand zit. U kunt ook de ventilator zachter laten blazen. Wat fijn aanvoelt is per persoon anders maar probeer de lamellen altijd zo in te stellen dat er geen luchtstroom  ontstaat direct boven een werkplek, dit kan aanvoelen als tocht.

Plafond model (cassette) airconditioner: Zorg ervoor dat de uitblaaslinialen zo hoog mogelijk zijn afgesteld, hierdoor wordt de lucht beter langs het plafond geleid en kan de uitblaas lucht beter mengen met de ruimte lucht. U kunt ook de ventilator zachter of juist wat harder laten blazen.

Mocht er toch een hinderlijke luchtstroom zijn, dan kan Engeltherm 1 of 2 zijden in de unit voor u afbinden zodat uit betreffende zijde geen lucht meer komt ( de andere zijden blijven natuurlijk open om te zorgen voor een goede ruimte circulatie).

De beleving van het binnen klimaat is voor iedereen weer net iets anders. Soms voelt het voor sommige mensen vochtig aan, wat benauwd.  Het is dan warm in de ruimte met een te hoge luchtvochtigheid, vaak in combinatie met onvoldoende  ventilatie in de ruimte. Middels een goed ventilatiesysteem zorgt u voor voldoende verse lucht. Mogelijk kunt u de ventilatierooster controleren in de ruimte, de airconditioner zorgt voor een prettige werktemperatuur en voldoende ontvochtiging.

Om zeker te weten of de kwaliteit van de binnenlucht goed is of niet, moeten we een meting verrichten, een zogenaamde CO2 meting. Deze meting meet PPM (parts per million) en dit wordt vertaald naar de hoeveelheid CO2 in de lucht. Komt de meting boven de 1200, dan is er serieus wat aan de hand, tot 1000 is het voldoende. Hoe lager hoe beter natuurlijk. Voor uw beeldvorming; in de buitenlucht zal de meter ergens tussen de 400 en 450 aangeven. Wanneer u graag een meting wilt laten doen kunt u Engeltherm bellen voor een afspraak. Let op: De betreffende ruimten dienen dan wel een “normale” bezetting te hebben zodat we een goede praktijk meting kunnen doen.

Wanneer je de airconditioner met de timer instelt ruim voordat je gebruik gaat maken van de ruimte, en je zet hem op 22 graden, voelt het bijna altijd aangenaam als je binnenkomt.

In de praktijk komen mensen binnen in de ruimte, vinden het warm en zetten de airconditioning dan op 16 graden. Die 16 graden wordt niet gehaald en dus blijft de airconditioner constant koelen en ontvochtigen. Hierdoor daalt de relatieve luchtvochtigheid te ver waardoor onze ogen droog worden en het voelt alsof we verkouden worden, doordat onze  neusslijmvliezen erg hun best doen om vochtig te blijven. 

Dus, niet op 16 zetten. En heb je de airconditioner te laat aangezet, toch op 22 graden zetten en even geduld hebben. Op deze manier blijft de vochtbalans in de ruimte goed en ontstaan er geen klachten.

Wanneer de airconditioner aan staat mag het raam best een stukje openstaan als u dat prettig vindt.

Wat u niet moet doen is twee ramen open zetten in dezelfde ruimte. Hierdoor ontstaat er trek en zal de gekoelde lucht naar buiten worden afgevoerd. De ruimte zal weer snel op warmen. Daarbij is het natuurlijk zonde van de energie!

Een airconditioner heeft een luchtfilter dat er voor zorgt dat de lucht er schoner uitkomt dan dat het er in gaat. Vooral in de medische praktijk is het echter belangrijk dat niet alleen stof maar ook schadelijke deeltjes uit de lucht worden gehaald of onschadelijk worden gemaakt. Daarvoor hebben wij airconditioners die voorzien zijn van:

  • Ioniser: deze zorgt middels actieve E-ionen dat 99 % van de schadelijke virussen, schimmels en bacteriën worden ingekapseld en onschadelijk worden
    gemaakt.
  • Elektronisch geladen luchtfilters: deze trekken alle negatief geladen stof deeltjes aan en houden deze vast in het filter.v
  • Enzymen filter: deze filteren de lucht van pollen, huismijt enz.
Een ouderwetse airconditioner kon nog wel eens hinderlijk veel geluid produceren. Wanneer u een patiënt behandelt of een gesprek heeft met een cliënt wilt u natuurlijk geen hinderlijk geluid van de airconditioner horen. Engeltherm heeft daarom alleen klimaatsystemen in haar pakket welke fluisterstil zorgen voor een behaaglijk binnenklimaat.

Dit is een lastige vraag, omdat de verschillende mogelijkheden enorm zijn en afhankelijk van de situatie. 

U zult begrijpen dat een geheel gezondheidscentrum een ander prijskaartje heeft dan een enkele slaapkamer. Daarnaast spelen zaken als plat dak, inhoud van de ruimte (en staat hij vol met apparatuur die warmte afgeeft bijvoorbeeld). Is het een energiezuinige investering en kunt u gebruik maken van de subsidie mogelijkheden?  Kunt u gebruik maken van de normale investeringsaftrek en kunt u afschrijven?  e technische levensduur  is 10 tot ruim 15 jaar.

 Hier kunt u in heel veel gevallen nog een netto subsidie aftrekken (Zie EIA regeling hieronder), met behoud van de reguliere aftrek posten zoals afschrijving en de normale investeringsaftrek.

De technische levensduur is 10 tot 15 jaar dus komt het neer op zo’n € 152,= (excl. btw) per jaar.

De prijs kan verder nog worden beïnvloed door onderstaande factoren:

  • Wanneer we meerdere ruimten in één keer voorzien van airconditioning valt het bedrag nog lager uit!
  • De overheid stimuleert de aanschaf van energiezuinige klimaatsystemen door middel van subsidie. Engeltherm heeft alle expertise in huis om u hierbij goed te adviseren. De subsidie van maar liefst 40% is daarna eenvoudig geregeld!

Zoals het bij een auto noodzakelijk is een kleine en grote beurt te geven, zo heeft ook een airconditioner onderhoud nodig. U kunt er zelf natuurlijk voor zorgen dat het batterijtje van de afstandbediening wordt vernieuwd en het filter af en toe wordt verschoond. Maar het echte onderhoud voor of na het warmteseizoen zorgt ervoor dat hij het doet als we hem nodig hebben.  

Door een airconditioningsysteem gaat heel veel lucht en dus ook veel stof deeltjes. Deze stof deeltjes worden opgevangen door een filter. Dit filter dient minimaal 1 x per jaar te worden vervangen of te worden schoon gemaakt. De buitenunit heeft geen filter maar moet wel gereinigd worden om te zorgen dat deze goed blijft functioneren. Wettelijk is het verplicht om 1 x per jaar het systeem te laten inspecteren. Wanneer u nu een onderhoudsabonnement bij Engeltherm afsluit, profiteert u van de actie; gratis geur- en antibacterie behandeling bij het eerste bezoek voor onderhoud.

    • Zeker, het energiezuinige klimaatsysteem kan het energielabel flink beïnvloeden.  En dat belangrijk, want  het minimum label voor kantoorgebouwen is C!  Het is daarbij zeker belangrijk een specialist in de arm te nemen, want het klimaatsysteem moet voldoen aan specifieke eisen. Dit geldt tevens voor de Subsidie!  En een goed advies verdient zich snel dus terug…

Ja, waarbij we gespecialiseerd zijn in warmtepompen voor bedrijven (Kantoren, Praktijken enz.).  Met betrekking tot woonhuizen screenen wij op geschiktheid (bouwjaar,  isolatie, technische mogelijkheden enz.) en ligging (in de zeer directe omgeving van 1 van onze vestigingen) want  mocht er een keer een storing zijn dan willen we niemand in de kou laten staan/zitten.  

Bij de planning van de installatie wordt er zo veel mogelijk voor gezorgd dat u gewoon kunt blijven werken en uw cliënten geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.