Dit unieke restaurant is “gekoppeld” aan een fantastische kas en een landwinkel. Natuurlijke producten uit eigen kas, op prachtig opgemaakte borden, vragen natuurlijk om duurzame oplossingen. Wat een krachtige combinatie is hier neergezet. We kunnen er een technisch verhaal van maken, maar kort gezegd wordt er hier gebruik gemaakt van een combinatie van energie besparende technieken, indrukwekkend en doeltreffend; een optimaal duurzaam binnenklimaat.
Toch wat techniek… Van heatpipes bij het dak van de kas (bij de minste zonnestralen leveren zij al energie) tot de houtkachel in het Restaurant. Engeltherm plaatste warmtepompen en de hoog rendement WTW kast (met vetfilter) met een capaciteit van 6700m3, voorzien van een wisselaar voor na-verwarming (het aanwezige buffervat zorgt ervoor dat er bij een extreem koude buitentemperatuur lucht kan worden na-verwarmd). Bij deze constructie kan er met de tegenstroom wisselaar een rendement van wel 90% worden behaald. De WTW unit is aangesloten op het door ons aangepaste en uitgebreide kanaalwerk.
Ieder detail is vooraf uitgedacht, met oog voor de ruimte. De air Socks in het restaurant zijn wit en worden opgenomen in het interieur.
Airconditioning, Energielabel, Luchtbehandelingskast, Warmtepompen, WTW ventilatie