Kantoren en bedrijven

Stadsjochies Utrecht

WTW ventilatie, Warmtepompen en airconditioning op een Unieke locatie in Utrecht

Dit unieke restaurant is “gekoppeld” aan een fantastische kas en een landwinkel. Natuurlijke producten uit eigen kas, op prachtig opgemaakte borden,  vragen natuurlijk om duurzame oplossingen. Wat een krachtige combinatie is hier neergezet. We kunnen er een technisch verhaal van maken, maar kort gezegd wordt er hier gebruik gemaakt van een combinatie van energie besparende technieken, indrukwekkend en doeltreffend; een optimaal duurzaam binnenklimaat.

 

Toch wat techniek…  Van heatpipes bij het dak van de kas (bij de minste zonnestralen leveren zij al energie) tot de houtkachel in het Restaurant. Engeltherm plaatste warmtepompen en de hoog rendement WTW kast (met vetfilter) met een capaciteit van 6700m3,  voorzien van een wisselaar voor na-verwarming (het aanwezige buffervat zorgt ervoor dat er bij een extreem koude buitentemperatuur lucht kan worden na-verwarmd). Bij deze constructie kan er met de tegenstroom wisselaar een rendement van wel 90% worden behaald.  De WTW unit is aangesloten op het door ons aangepaste en uitgebreide kanaalwerk.

Ieder detail is vooraf uitgedacht, met oog voor de ruimte. De air Socks in het restaurant zijn wit en worden opgenomen in het interieur.

 

Ook een klimaatoplossing voor jouw woning, kantoor of praktijk?
Ontdek alle Engeltherm oplossingen
Oplossingen

AirconditioningEnergielabelLuchtbehandelingskastWarmtepompenWTW ventilatie

Unieke locatie vraagt om unieke oplossing op maat!
Een kas, een restaurant en een landwinkel. Onze adviseur luistert goed naar de wensen en beschikt vervolgens over de juiste ervaring en kennis van nieuwe technieken, om de juiste combinatie te kunnen aanbieden. Maatwerk, onze expertise!
Subsidie
Door de gekozen oplossing (o.a. Warmtepompen en Koude- of warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht) kon gebruik worden gemaakt van de subsidie mogelijkheden, werd het energielabel enorm verbeterd en daalde de energierekening.
Combinatie van techniek en comfort
Er is zoveel mogelijk met de juiste kennis. Want een combinatie van technieken en de juiste toepassingen zorgen niet alleen voor energiebesparing maar ook voor de waardering van klant en personeel.

Ontdek alle Engeltherm oplossingen

Contact

Ook een oplossing op maat?